Speleološko društvo Karlovac ovo proljeće (19.03.-26.04.2015.) organizira tradicionalnu, 18.po redu, speleološku školu.

Cilj škole je da se zainteresirani kandidati upoznaju s osnovamaspeleologije te savladaju osnovne vještine upotrebe speleološkeopreme, kretanja kroz prirodu i speleološke objekte, a sve u svrhupoticanja interesa za prirodu, krške fenomene i aktivnoprovođenje slobodnog vremena.

Škola traje šest tjedana, a sastoji se od deset predavanja te petterenskih vježbi (tri jednodnevne i dvije dvodnevne). Predavanjase izvode jednom tjedno u prostorijama Speleološkog društva Karlovac na Strossmayerovom trguu Karlovcu.

Terenske vježbe obuhvaćaju orijentaciju i kretanje u prirodi, spuštanje i obilazak poznatijihspeleoloških objekta na području Karlovačke županije, savladavanje i uvježbavanje tehnikesavladavanja speleoloških objekata (spuštanje, penjanje).

 

Škola se p rovodi u okviru programa izobrazbe Hrvatskog speleološkog saveza, a po završetku škole polaznici stječu kategoriju „speleološki pripravnik“. Voditelj ovogodišnje škole je instruktor speleologije Boris Bukovčak, a uz njega polaznike će podučavati i uvježbavati još 20 ak instruktora i demonstratora, članova Speleološkog društva  Karlovac, od kojih su 8 članova ujedno i članovi Hrvatske gorske službe spašavanja.

Svi zainteresirani mogu se za informacije i prijave obratiti direktno u Speleološkom društvu Karlovac. Redoviti sastanci se održavaju četvrtkom u 21:00 u prostorijama na Strossmayerovom trgu 8.  Informacije i prijave mogu se također vršiti i putem e-maila – speleo.karlovac@gmail.com ili na telefon 098/1636-490 i 098/818-057.

Što nakon škole?     Nakon uspješno završene speleološke škole polaznici stječu pravo punopravnog članstva u SD Karlovac te se dalje mogu uključiti u bogat program aktivnosti društva koji se ponajviše odnosi na istraživanje špilja i jama na području cijele Hrvatske, a i van njenih granica.

 

 

Info – 18. speleološka škola SD Karlovac

 

Trajanje: 6 tjedana  –  19.03.-26.04.2015.

 

Sadržaj:

– predavanja četvrtkom u 19:15 u prostorijama Speleološkog društva Karlovac

– tereni – tri jednodnevna i dva dvodnevna, održavaju se vikendom

 

Cijena: 500 kn (mogućnost plaćanja na dvije rate: prva rata prije prvog terena, a druga prije pristupanja završnom ispitu)

 

Školarina uključuje:

– članarinu u SD Karlovac i Hrvatskom speleološkom savezu za 2014. godinu

– osiguranje u slučaju nezgode

– troškovi prijevoza na terenske vježbe

– korištenje speleološke opreme

– nastavne materijale

– izdavanje diplome „speleološki pripravnik“ Hrvatskog speleološkog saveza

 

 

Prijave i informacije:

 

web:       www.speleo-karlovac.hr

 

e-mail:    speleo.karlovac@gmail.com

 

facebook: https://www.facebook.com/events/1528086064132153/

 

tel.: 098/1636-490, 098/818-057

 

Voditelj škole:     Boris Bukovčak

 

 

 

 

Program speleološke škole 2014. – uskoro će biti stavljen ovogodišnji 

Plakat speleološke škole 2015.

Slike sa speleološke škole 2008.

Slike sa speleološke škole 2009.

Picasa web album, uključujući i slike sa speleoloških škola 2010.-2014.

 

Organizator:

Speleološko društvo Karlovac

 

Pokrovitelji:

Hrvatski speleološki savez


Notice: Trying to get property of non-object in /home/speleokarlovac/public_html/wp-content/themes/salient/functions.php on line 4154