Sezonu špiljarenja, otvorili smo još jednim odlaskom u Cerovačke špilje. Osim 13 članova SD Karlovac pridružili su nam se i kolege iz SU Estavele – Larisa, Lovel i Dario i iz SU Spelunka – Špale.

Dario, Lovel i Špale su dva dana rudarili i uspjeli proći kroz suženje „Ja ti vjerujem“ kojim su iz ruba Krtičinog rova ušli u novi kanal duljine 56 m, kanal su odmah i nacrtali Tin i Jelena. U tom novootkrivenom kanalu postoje daljnje perspektive za istraživanje, ali kao i obično ne može se proći „s rukama u džepovima“.

Peđa je sa svojim pomoćnicima Larisom i Tomom preopremao lijevi 30 metarski penj u penju Kladivom uglavu i započeo penjati Veliki penj u Velikoj dvorani. Goc s Bukvom i Moranocerovacke01_3_min.jpgm je nastavio penjati desno u penju Kladivom uglavu, skupilo se do sada sveukupno oko 50 – 60 m visine i nastavlja dalje.

04.01. Jopa, nadzornik iz PP Velebit , pokazao nam je jednu jamu i rekognosciranjem u povratku našli smo još dvije, u širem području oko špilje Svetinje. Debljina snjega je bila oko 10 cm i bilo je super vrijeme za tako nešto. Ugodno društvo, malo hodanja, malo špeka. …

Kako je ekipa bilo povelika, mnogi su odradili i druge nespomenute stvari, kao fotografiranje, nošenje opreme, nošenje samoga sebe, ponovne izmjere u špilji, pranje opreme, probijanje tuđih bubnjića, izrada raznih delikatesa ….